Шоколадова торта за Великден с маслен крем
Необходими продукти:
- 250 грама масло + още 300 грама за крема (на стайна температура)
- 1 1/3 чаена чаша захар
- 4 яйца - на стайна температура
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 1/2 чаена чаша какао на прах
- 1 1/3 чаена чаша + 2 супени лъжици мляко
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 400 грама шоколадови мини яйца - великденски
- 3 чаени чаши пудра захар, пресята
- 300 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете две тави за торта с диаметър 20 сантиметра. Застелете основата им с хартия за печене.
Разбийте 250 грама масло със захарта, докато се получи кремообразна смес. Добавете едно по едно яйцата. Пресейте брашната с какаото към маслената смес, като редувате с млякото. Накрая прибавете ванилията и разбъркайте.
Разпределете сместа между двете тавички и печете за 50 минути до суха клечка. Охладете 10 минути в тавите, след което изстудете върху решетка.
Пригответе масления крем като разбиете 300 грама масло с пудрата захар. Накрая прибавете 2 лъжици мляко и разтопен шоколада.
Разрежете блатовете хоризонтално, така че да получите общо 4 блата.
В два от блатовете направете кръгла 10 сантиметрова дупка в центъра (най-лесно е да използвате резец за бисквити).
Сложете тортата на поднос и поставете най-отдолу един цял блат. Намажете с малко маслен крем, а след това сложете следващия блат - изрязан. Намажете добре краищата му и поставете другия, който също е с дупка в центъра. Намажете добре отгоре. Напълнете дупката с половината от шоколадовите яйца (като ги оставите с фолиото) и поставете най-отгоре последния блат.
Измажете тортата с масления крем и декорирайте с останалите яйца. Охладете 30 минути преди сервиране.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: woolworths.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Великден - традиции и обичаи
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
Коментари към Шоколадова торта за Великден с маслен крем