Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Чушки с кайма и боб в сос

Чушки с кайма и боб в сос

Чушки с кайма и боб в сос - изображение

Необходими продукти:

  • 8-10 чушки за пълнене
  • 400 грама сварен стар боб
  • 500 грама кайма
  • 1-2 глави лук
  • копър и магданоз (общо 1/2 връзка)
  • 2 супени лъжици слънчогледово олио
  • сол, сушени билки, черен пипер

За соса:

  • 3 супени лъжици доматено пюре
  • 150 грама заквасена сметана
  • 1 чаена чаша бульон


Начин на приготвяне:

Отстранете опашките и семената на чушките.

Сварения боб намачкайте с вилица.

Сгорещете олио и в него изпържете нарязания лук, добавете каймата и гответе, докато тя стане ронлива. Тогава изсипете бобеното пюре в сместа и разбъркайте старателно. Ако плънката се получи много гъста, може да налеете 50-100 милилитра вода или бульон. Накрая сложете накълцаните копър и магданоз, подправете със сол, сушени билки, черен пипер.

Напълнете подготвените чушки с комбинацията от боб и кайма, подредете ги в тава и залейте със сос, направен от доматеното пюре и сметаната, разтворени в чаша бульон (може да заместите с топла вода). Подправете според вкуса си.

Изпечете за около час във фурната, а градусите да бъдат около 180-190.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайл