Чушки с кайма и боб в сос
Необходими продукти:
- 8-10 чушки за пълнене
- 400 грама сварен стар боб
- 500 грама кайма
- 1-2 глави лук
- копър и магданоз (общо 1/2 връзка)
- 2 супени лъжици слънчогледово олио
- сол, сушени билки, черен пипер
За соса:
- 3 супени лъжици доматено пюре
- 150 грама заквасена сметана
- 1 чаена чаша бульон
Начин на приготвяне:
Отстранете опашките и семената на чушките.
Сварения боб намачкайте с вилица.
Сгорещете олио и в него изпържете нарязания лук, добавете каймата и гответе, докато тя стане ронлива. Тогава изсипете бобеното пюре в сместа и разбъркайте старателно. Ако плънката се получи много гъста, може да налеете 50-100 милилитра вода или бульон. Накрая сложете накълцаните копър и магданоз, подправете със сол, сушени билки, черен пипер.
Напълнете подготвените чушки с комбинацията от боб и кайма, подредете ги в тава и залейте със сос, направен от доматеното пюре и сметаната, разтворени в чаша бульон (може да заместите с топла вода). Подправете според вкуса си.
Изпечете за около час във фурната, а градусите да бъдат около 180-190.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ОСЕМЧАТКА тинктура 50 мл
НовНАСЛАДА 50 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Бутер баница с кайма
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Чушки с кайма и боб в сос