Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Запеканка от ориз, кайма и боб с кашкавалено покритие

Запеканка от ориз, кайма и боб с кашкавалено покритие

Запеканка от ориз, кайма и боб с кашкавалено покритие - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз
  • 350 грама кайма
  • 1 глава лук
  • 400 грама консервиран боб в доматен сос
  • 70 грама кашкавал
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжица провансалски подправки
  • олио за пържене и за намазване на съда
  • пресен магданоз
  • майонеза


Начин на приготвяне:

Залейте ориза с вода (със стайна температура) и оставете за час и половина, след това отцедете.

Лука нарежете на полукръгчета и изпържете в олио, докато станат прозрачни. Подсолете малко, прибавете каймата и я пържете до готовност. Овкусете с подправките.

Подмажете дъното на тава, в нея разпределете 1/3 от каймата, след това половината от ориза и заравнете. Третият слой да бъде отново от кайма, поръсете с наситнен пресен магданоз, изсипете 1/2 от боба и останалия ориз. Подправете със сол и черен пипер, тогава сложете и другата половина от боба. Налейте вода, която да бъде малко над продуктите

Покрийте повърхността с майонеза, поръсете настъргания кашкавал и изпечете за около 40 минути във фурната, предварително загрята на 170 градуса. Когато оризът омекне и ястието се покрие с румена коричка, може да поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: emdoma.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайлНовиниХранене при...ВидеоЛечения