Боб с царевица, кайма и чесън
Необходими продукти:
400-500 грама кайма или ситно накълцано месо по избор
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
2-3 домата
250 грама консервиран червен боб
150 грама сладка царевица от консерва
2 чушки
3-4 супени лъжици доматено пюре
щипка захар
сол на вкус
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Чесъна и лука нарежете ситно. Доматите попарете, обелете ципите им, а останалото нарежете на малки кубчета.
Чушките почистете от семената, след което нарежете на тънки сламки.
Отцедете боба и царевицата от течностите.
Запържете за 2-3 минути лука и чесъна в малко олио, след което прибавете каймата или кълцаното месо. Нека се приготвя около 5-6 минути на среден огън, като периодично разбърквате.
Тогава сложете ивиците чушки, доматеното пюре, разбъркайте и оставете сместа да се задушава на средна температура още около 5 минути.
След това при тях изсипете доматите, царевицата, боба. Разбъркайте и подправете със сол на вкус, щипка захар и черен пипер.
Намалете котлона, затворете съда с капак оставете ястието да се задушава 15-20 минути, като разбърквате.
Може да поднесете със сварен ориз.
Добър апетит!
Снимка: besthomerecipes.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
БИОДОКТОР ДИАБЕТО солуцио 50 мл.
УРИКЛАР капсули * 30
БИОВЕА БЯЛ БОБ ЕКСТРАКТ капсули 1000 мг * 100
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
ГЛИКОРАВНИН ПЛЮС капсули 425 мг * 40 МИРТА МЕДИКУС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Бутер баница с кайма
- Боб с наденица и кисело зеле
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Панирани шницели от кайма
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
Коментари към Боб с царевица, кайма и чесън