Боб с царевица, кайма и чесън

Необходими продукти:
400-500 грама кайма или ситно накълцано месо по избор
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
2-3 домата
250 грама консервиран червен боб
150 грама сладка царевица от консерва
2 чушки
3-4 супени лъжици доматено пюре
щипка захар
сол на вкус
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Чесъна и лука нарежете ситно. Доматите попарете, обелете ципите им, а останалото нарежете на малки кубчета.
Чушките почистете от семената, след което нарежете на тънки сламки.
Отцедете боба и царевицата от течностите.
Запържете за 2-3 минути лука и чесъна в малко олио, след което прибавете каймата или кълцаното месо. Нека се приготвя около 5-6 минути на среден огън, като периодично разбърквате.
Тогава сложете ивиците чушки, доматеното пюре, разбъркайте и оставете сместа да се задушава на средна температура още около 5 минути.
След това при тях изсипете доматите, царевицата, боба. Разбъркайте и подправете със сол на вкус, щипка захар и черен пипер.
Намалете котлона, затворете съда с капак оставете ястието да се задушава 15-20 минути, като разбърквате.
Може да поднесете със сварен ориз.
Добър апетит!
Снимка: besthomerecipes.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с пилешко месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Запечен боб с наденица и чесън
- Панирани шницели от кайма
- Боб с доматено пюре и чесън
- Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Бобена разядка със сметана, чесън и розмарин
Коментари към Боб с царевица, кайма и чесън