Вита пица с кайма и чушки
Необходими продукти:
за тестото
- 500 грама брашно
- 1 пакетче суха мая
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 250 милилитра топла вода
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка оцет
за плънката
- 500 грама кайма
- 1 супена лъжица зехтин
- три различни по цвят чушки
- 2 стръка босилек, нарязан ситно
- 2 стръка пресен риган, нарязан ситно
- 1 червена люта чушка
- сол и черен пипер
- 1 супена лъжица доматено пюре
- щипка чубрица
Начин на приготвяне:
Брашното, маята, захарта и солта смесете в купа. Налейте зехтина, оцета и водата. Замесете тесто и след като втаса разточете дълъг фитил.
Навийте във формата на охлюв и полученият блат сложете в тава, застлана с лист пергамент.
В тиган запържете каймата, нарязаните чушки, доматеното пюре и подправките. Разбъркайте и след готовност охладете сместа.
Разпределете я върху пицата и запечете за 30 минути в загрята фурна на 180 градуса. Поднесете топла, разрежете и й се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.chefclub.tv
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Вита пица с кайма и чушки