Бяла пица с кайма, чушки и яйце
Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 7 грама суха мая
- захар и сол по една щипка
- 150 милилитра светла бира
- 1 супена лъжица зехтин
- 300 грама кайма, овкусена
- няколко стръка пресен магданоз
- сол, черен пипер
- 5 нарязани мариновани чушки
- 225 грама крема сирене
- едно яйце
- чесън на прах
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното и добавете бирата, зехтина. Прибавете солта, захарта и маята. Разбъркайте и омесете тесто. Оставете го да втаса и разточете кръгла кора. Сложете я върху тава, покрита с лист незалепваща хартия.
Намажете блата с крема сирене и поръсете с нарязан ситно пресен магданоз. Подправете с чесън на прах и сол. В тиган с незалепващо покритие запържете каймата и я раздробете. След готовност я разпределете върху пицата и гарнирайте с нарязани на ивички чушки.
Поръсете с черен пипер, загрейте фурната на 190 градуса и изпечете за 15-20 минути. През това време поширайте яйцето в подсолена вода, прецедете и подсушете. Поднесете пицата топла, гарнирана с яйцето, разрежете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: smilesandwich.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Как да използваме плоча за пица
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
Коментари към Бяла пица с кайма, чушки и яйце