Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Чипс от моркови на фурна

Чипс от моркови на фурна

Чипс от моркови на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм моркови
  • 1 чаена чаша царевично брашно
  • сол на вкус
  • растително олио (слънчогледово, зехтин или друго по избор)
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • по 1/2 чаена лъжица червен пипер, захар и къри на прах


Начин на приготвяне:

Измийте със студена вода морковите, обелете ги и с помощта на остър нож превърнете в 3-4-милиметрови кръгчета, които сложете в купа, подсолете, разбъркайте и оставете да престоят 30-40 минути.

След това отцедете отделилия се сок, зеленчуковите кръгчета подредете върху плоска повърхност и с кърпа попийте излишната влага от тях.

Застелете дъното на тава с лист пергаментова хартия, брашното изсипете в чиния, налейте 50 грама олио в подходящ съд.

Потопете всяко морковено парче в мазнината, след това оваляйте в брашното и подредете в тавата.

Изпечете за половин час във фурната на 250 градуса.

В малка купа смесете супена лъжица лимонов сок с червения пипер, захарта и кърито на прах. Разбира се, бихте могли да използвате други подправки, ако предпочитате.

Когато извадите морковите от фурната след 30-минутното печене, използвайки четка, ги намажете с ароматния сос от двете страни. Върнете тавата във фурната, намалете градусите на 160-170 и печете чипса още 20-30 минути.

След това изчакайте хрупкавото ястие да се охлади и го поднесете с кисело мляко или заквасена сметана.


Да ви е хрупкаво!

 

За Радостина Райчева
Източник: kakprosto.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияСнимкиДиетиИсторияХранене при...Ботаника