Как да си приготвим домашен кокосов чипс

Кокосовият чипс набира голяма популярност - майките с малки деца го избират като алтернатива на вредните снаксове; последователите на нисковъглехидратното хранене търсят в него удоволствието от похапването пред телевизора.
Хубавото е, че самият кокосов чипс е здравословен, без добавени вредни съставки.
Минус е цената в магазина, но може да си го приготвите у дома и да спестите доста сериозна сума.
Да видим как!
Най-важното е да изберете правилния кокосов орех - обърнете внимание на "очите" на кокосовия орех. Трите точки на него трябва да са еднакви, без мухъл или каквато и да е особена промяна.
След това разклатете енергично ореха, ако чувате плискаща се вода, значи кокосът е хубав.
За да отворите кокоса, са ви необходими отвертка и чук.
Забийте отвертката в дупчиците; ако успеете, отворете 2 от тях. Размърдайте леко и извадете отвертката, след това лесно ще изцедите кокосовата вода, която може да изпиете, тя е много полезна.
Има един трик, с който по-лесно ще отделите в последствие самата ядка от черупката, а именно: след като сте отцедили водата, запечете за кратко кокосовия орех, за 20 минути на 180 градуса. Охладете напълно кокоса, преди да продължите работата с него.
След това чукнете няколко пъти ореха и той ще се разцепи - най-лесно би било, като мисловно го разделите на две части хоризонтално и ударите една идея по-близо към страната с точките. Ако уцелите правилното място, той ще се разцепи почти целия с голяма лекота, иначе ви трябва упорито удряне.
Отделете ядката от черупката. Това става лесно, като прокарате плътен нож между ядката и кората. Обелете с белачка тънката обелка на ядката. Ако не ви пречи, може и да я оставите.
Разрежете кокоса през средата и нарежете на тънки люспи - може да го направите с нож или с белачка, както ви е удобно на вас.
Подредете кокосовите резенчета в тава и леко посолете с морска сол.
Постарайте се чипсът да е колкото се може по-тънко разпръснат по тавата, а не да има купчинки от него.
Печете за около 20-25 минути на 150 градуса, като от време на време разбърквате.
Охладете напълно и след това съхранявайте в плътно затворен буркан.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
НОРДЕЙД ВЕГАН ВИТАМИН K2 + D3 орален спрей 30 мл
НовАКТИВЕН ВЪГЛЕН ОТ ЧЕРУПКИ НА КОКОСОВ ОРЕХ капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК капсули 1000 мг * 120 NATURE'S WAY
АРОМА КРЕМ ЗА РЪЦЕ С КОКОС 75 мл.
АКТИВЕН ВЪГЛЕН (ОТ КОКОСОВ ОРЕХ) прах 56 г NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Облекчете възпаление на пъпа с кокосово масло
- Кокосов кекс с пекан и шоколад
- Шоколадово руло с кокосово брашно
- Направете си здравословен чипс от коприва
- Картофеният чипс бил създаден на шега в далечната 1853 г.
- Ябълкови кръгчета в бирена панировка
- Чипс от картофено пюре с подправки
- Домашен чипс от круши
Коментари към Как да си приготвим домашен кокосов чипс