Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Кокосов кекс с пекан и шоколад

Кокосов кекс с пекан и шоколад

Кокосов кекс с пекан и шоколад - изображение

Необходими продукти:

за тестото:

  • 1/2 чаена чаша меко краве масло
  • 1 чаена чаша захар на кристали
  • 2 чаени лъжица бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 2 яйца
  • 1 чаена лъжица ванилия (екстракт)
  • 2 1/4 чаени чаши брашно
  • 220 грама заквасена сметана

За кокосовата поръска:

  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1/2 чаена чаша студено масло
  • 3/4 чаена чаша шоколадови капки (или нарязан на ситно черен шоколад)
  • 1/2 чаена чаша настърган свеж кокосов орех
  • 1/2 чаена чаша нарязан пекан

Начин на приготвяне:

Подмажете форма за кекс с мазнина по избор и я набрашнете.

С електрически миксер разбийте маслото за 30 секунди и добавете захарта, бакпулвера, содата за хляб и солта. Смесете продуктите и добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате добре. Накрая сложете ванилията, брашното и сметаната и отново разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Пригответе топинга - смесете брашното с маслото и го разтрийте между пръстите си, за да станат трохи. Добавете кафявата захар и разбъркайте добре. След това сложете кокоса, канелата, кокоса и ядката. Разбъркайте добре.

Сглобете кекса - на дъното на формата за кекс сложете половината от сместа с кокос и пекан. Отгоре разпределете половината от тестото, поръсете с останалата ядкова смес и покрийте с останалото тесто.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за 55-65 минути, до суха клечка. Оставете да се охлади за 10 минути, след което извадете от формата. След като изстине напълно, поръсете с микс от пудра захар и какао, по желание.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиАлт. медицинаДиетиЛайфстайлБотаника