Чийзкейк с тофу, бадеми и маракуя

Необходими продукти:
- 155 грама джинджифилови бисквити
- 50 грама бадемово брашно
- 70 грама масло, разтопено
- 500 грама рикота
- 250 грама тофу, добре отцедено
- настъргана кората на 2 лимона и 2 супени лъжици сок
- 1 чаена лъжица ванилия
- 3 яйца
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/3 чаена чаша маракуя
Начин на приготвяне:
Намазнете кръгла 24 сантиметрова форма с мазнина и застелете с хартия.
Смелете бисквитите с бадемовото брашно и добавете маслото. Притиснете бисквитената смес по основата на приготвената тавичка и приберете в хладилник, докато приготвяте пълнежа.
Загрейте фурната на 140 градуса и сложете вряща вода до половината на дълбока тава. Поставете тавата на дъното на фурната (това ще предотврати напукването на горната част на чийзкейка при печенето).
Поставете рикотата, тофу, лимоновата кора и сок в кухненски робот и смелете. Добавете яйцата и меда и отново комбинирайте.
Получения крем изсипете върху бисквитения блат и печете в средата на фурната за 1 час. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 1 час.
Извадете го от фурната и го изстудете напълно.
Преди да сервирате го полейте с пулпа на маракуята.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: woolworths.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Хрупкаво тофу без пържене
- Чийзкейк в чашка
- Вишнев чийзкейк
- Чийзкейк със сирене, чесън и краставици
- Чийзкейк с розово сладко и желе от рози
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Печено тофу с чесън и сусам
- Чийзкейк с халва и орехи
- Карамелен чийзкейк с орехов блат (без печене)
Коментари към Чийзкейк с тофу, бадеми и маракуя