Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Чийзкейк с тофу, бадеми и маракуя

Чийзкейк с тофу, бадеми и маракуя

Чийзкейк с тофу, бадеми и маракуя - изображение

Необходими продукти:

  • 155 грама джинджифилови бисквити
  • 50 грама бадемово брашно
  • 70 грама масло, разтопено
  • 500 грама рикота
  • 250 грама тофу, добре отцедено
  • настъргана кората на 2 лимона и 2 супени лъжици сок
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 3 яйца
  • 1/2 чаена чаша мед
  • 1/3 чаена чаша маракуя

Начин на приготвяне:

Намазнете кръгла 24 сантиметрова форма с мазнина и застелете с хартия.

Смелете бисквитите с бадемовото брашно и добавете маслото. Притиснете бисквитената смес по основата на приготвената тавичка и приберете в хладилник, докато приготвяте пълнежа.

Загрейте фурната на 140 градуса и сложете вряща вода до половината на дълбока тава. Поставете тавата на дъното на фурната (това ще предотврати напукването на горната част на чийзкейка при печенето).

Поставете рикотата, тофу, лимоновата кора и сок в кухненски робот и смелете. Добавете яйцата и меда и отново комбинирайте.

Получения крем изсипете върху бисквитения блат и печете в средата на фурната за 1 час. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 1 час.

Извадете го от фурната и го изстудете напълно.

Преди да сервирате го полейте с пулпа на маракуята.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: woolworths.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно