Пържено тофу с чесън, соев сос и зелен лук

Необходими продукти:
300 грама сирене Тофу
2 супени лъжици соев сос
3 - 4 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица червен пипер
пера зелен лук
олио
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на плочки с дебелина 1 - 1,5 сантиметра, оваляйте ги в брашно и изпържете в малко олио от двете страни до образуването на златиста коричка (внимавайте да не прегорите). Изпърженото сирене подредете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
В чист съд в друга мазнина изпържете леко нарязания чесън и добавете червения пипер. След това налейте соевия сос и след половин минута изключете котлона.
Сложете сиренето в подходяща чиния, полейте го със соса, поръсете с нарязан зелен лук и може да поднесете като самостоятелно ястие или със запечени зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тофу в соев сос със сусам
- Хрупкаво тофу без пържене
- 7 храни, които съдържат повече калций от млечните продукти
- Тофу на грил с песто от босилек и люти чушки
- Чийзкейк с тофу, бадеми и маракуя
- Печено тофу с чесън и сусам
- Тофу хапки с яйца, праз и соев сос
- Тофу с гъби и лук
- Веган майонеза от тофу и кашу
- Печено тофу в соев сос
Коментари към Пържено тофу с чесън, соев сос и зелен лук