Печено тофу в соев сос
Необходими продукти:
500 гр твърдо сирене тофу
15 малки главички лук шалот
15 стръка зелен лук
1 чушка чили
10 скилидки чесън
3 с. л. нарязан на ситно джинджифил
4 с. л. светъл соев сос
4 с. л. тъмен соев сос
2 с. л. кафява захар
2 с. л. смлян черен пипер
1 ч. ч. ориз басмати
царевично нишесте
растително олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте ориза няколко пъти със студена вода и го сварете според инструкциите. Нарежете сиренето на едри кубчета (2 см) и ги оваляйте в нишестето (отърсете, за да падне излишното количество). Ако разполагате с по-едри глави лук, разрежете ги на половина, чесъна и чушката накълцайте на ситно, а зеления лук - на пръчици по 3-4 см. Нагрейте тиган с дебело дъно и налейте в него малко олио (0,2 см), изпечете кубчетата тофу на два пъти до получаването на златиста коричка. След това ги разположете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Намалете котлона и пържете в продължение на 15 минути лука шалот, джинджифила, чушката чили и чесъна, бъркайки. Зеленчуците трябва да се получат гланцирани и меки. След това добавете двата вида соев сос, захарта, пипера и малко вода (примерно 1/2 ч. ч.). Разбъркайте и изчакайте да заври. Тогава върнете сиренето обратно в тигана, прибавете зеления лук и оставете на огъня за около 2 минути. Тофуто трябва да се покрие и напои с лъскав карамелен сос.
Поднесете предястието върху легло от сварения ориз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Тофу в соев сос със сусам
- Сирене тофу
- Пържено тофу с чесън, соев сос и зелен лук
- Хрупкаво тофу без пържене
- Тофу на грил с песто от босилек и люти чушки
- Тофу с къри, тиква и зеленчуци
- Веган майонеза от тофу и кашу
- Печено тофу с чесън и сусам
- Зеленчуково къри с нахут и тиква
- Здравословна веган майонеза
Коментари към Печено тофу в соев сос