Тофу хапки с яйца, праз и соев сос
Необходими продукти:
- 350 грама сирене тофу
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша нарязан праз
- 1 стрък зелен лук, нарязан ситно
- 1 супена лъжица млечна майонеза
- 2 чаени лъжички оризов оцет
- 1-2 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:
Комбинирайте майонезата с оризовия оцет, соевия сос, чесъна на прах и половината от зехтина. Разбъркайте и оставете сместа настрана. Загрейте останалото растително масло в тиган, нарежете сиренето на малки кубчета и ги запържете.

Чукнете яйцата, разбъркайте внимателно и прибавете зеления лук и праза. Задушете сместа за две минути и прибавете получения по-рано сос. Разбъркайте още веднъж и след 5-10 минути свалете от котлона. Охладете и разпределете хапките в чиния. Поднесете и се насладете на вкуса им

Добър апетит!
Източник:
amandascookin.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Хрупкаво тофу без пържене
- Сирене тофу
- Зеленчуково къри с нахут и тиква
- Веган майонеза от тофу и кашу
- Печено тофу с фъстъчено масло и мед
- Тофу в соев сос със сусам
- Пържено тофу в соев сос с джинджифил и лимон
- Тофу на грил с песто от босилек и люти чушки
- Печено тофу в соев сос
- Веган тофу с карфиолен ориз
Коментари към Тофу хапки с яйца, праз и соев сос