Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу

Пригответе веган обяд за четирима с високо съдържание на протеини, като използвате само четири съставки.
Необходими продукти:
- 300 грама зелена салата
- 350 грама замразен зелен боб едамаме (или обикновен)
- 200 грама печено тофу, нарязано на кубчета
- 1/2 чаена чаша фъстъчен сос
Начин на приготвяне:
Разпределете зелената салата в четири кутии с капак. Отгоре сложете по половин чаша от зеления боб едамаме, като предварително сте го сварили на пара.
Разпределете тофуто в четирите кутии по равно. Овкусете с по 2 супени лъжици фъстъчен сос и сложете в хладилник, като затворите с капак.
Може да съхраните неовкусена салатата до 4 дни в хладилник и до 1 ден овкусена.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Хрупкаво тофу без пържене
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Горчивите салати - модерни и полезни
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
- Препечен зелен боб с чесън
Коментари към Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу