Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
Пригответе веган обяд за четирима с високо съдържание на протеини, като използвате само четири съставки.
Необходими продукти:
- 300 грама зелена салата
- 350 грама замразен зелен боб едамаме (или обикновен)
- 200 грама печено тофу, нарязано на кубчета
- 1/2 чаена чаша фъстъчен сос
Начин на приготвяне:
Разпределете зелената салата в четири кутии с капак. Отгоре сложете по половин чаша от зеления боб едамаме, като предварително сте го сварили на пара.
Разпределете тофуто в четирите кутии по равно. Овкусете с по 2 супени лъжици фъстъчен сос и сложете в хладилник, като затворите с капак.
Може да съхраните неовкусена салатата до 4 дни в хладилник и до 1 ден овкусена.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Салата от маслини и лук
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Рецепти за салати от маруля
- Печено тофу с чесън и сусам
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
Коментари към Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу