Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
Пригответе веган обяд за четирима с високо съдържание на протеини, като използвате само четири съставки.
Необходими продукти:
- 300 грама зелена салата
- 350 грама замразен зелен боб едамаме (или обикновен)
- 200 грама печено тофу, нарязано на кубчета
- 1/2 чаена чаша фъстъчен сос
Начин на приготвяне:
Разпределете зелената салата в четири кутии с капак. Отгоре сложете по половин чаша от зеления боб едамаме, като предварително сте го сварили на пара.
Разпределете тофуто в четирите кутии по равно. Овкусете с по 2 супени лъжици фъстъчен сос и сложете в хладилник, като затворите с капак.
Може да съхраните неовкусена салатата до 4 дни в хладилник и до 1 ден овкусена.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Направете 3-дневно пречистване на организма със салата от зеле, цвекло и моркови
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Салата от цвекло с майонеза, чесън и орехи
Коментари към Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу