Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос

Необходими продукти:
500 грама зелен фасул
1 яйце
2 супени лъжици прясно мляко
сол и смлян черен пипер на вкус
галета
За соса:
2 супени лъжици майонеза
2 чаени лъжици соев сос
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцето с млякото и в тази смес потопете зеления фасул. След това оваляйте в галета и подредете в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене, намазана със зехтин (или фолио). Поръсете фасула със сол и смлян черен пипер на вкус и поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 12-15 минути.
Докато ястието се пече, направете соса. Прибавете намачкания чесън към майонезата, сложете соевия сос и разбъркайте до всичко до еднородност.
Поднесете готовия зелен фасул с чесновия сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Зелен и жълт боб с чесън и лимон
- Салата от зелен фасул с яйца и чесън
- Зелен фасул с лук, домати и чесън
- Препечен зелен боб с чесън
- Зелен боб с гъби, сметана и хрупкав лук
- Задушен зелен фасул с лук, домати и риган
- Салата от зелен фасул с моркови
- Пъстра зеленчукова салата с царевица и зелен боб
Коментари към Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос