Здравословна веган майонеза

Необходими продукти:
- 230 грама тофу
- 2-3 супени лъжици растително олио
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сироп от агаве
Начин на приготвяне:
- Изплакнете тофуто под студена течаща вода, отцедете, нарежете и го поставете в дълбок буркан.
- Добавете олиото, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладка кремообразна смес.
- Изключете пасатора, върнете отделилата се по стените смес и отново пасирайте за около 1 минута.
- Опитайте майонезата и подправете допълнително, според вкуса.
- Прехвърлете я в буркан с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник в срок до 1 седмица.
Забележка!
Можете да добавите чесън, пресни билки или сезонни подправки по избор.
Приятен апетит!
Снимка: themessyapron.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС L - ГЛУТАМИН капсули 1000 мг * 120
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ХОТ ПЕПЪР 200 мл
МАЙПРОТЕИН СОЕВ ПРОТЕИН ИЗОЛАТ 1 кг
ЦИНК КОМПЛЕКС капсули * 30 VIRIDIAN
НАУ ФУДС НИКОТИНАМИД АДЕНИН ДИНУКЛЕОТИД (NADH) капсули * 60
Безплатна доставка за България!ФИЗАЛИС ГИНКО БИЛОБА 100 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Веган майонеза от нахут
- Тофу в соев сос със сусам
- Хрупкаво тофу без пържене
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Затвор за родители, които хранят децата си само с растителни продукти
- Веган наденички
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Веганството може да ви навреди сериозно, предупреждава бивша веганка
- Тофу хапки с яйца, праз и соев сос
Коментари към Здравословна веган майонеза