Здравословна веган майонеза

Необходими продукти:
- 230 грама тофу
- 2-3 супени лъжици растително олио
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сироп от агаве
Начин на приготвяне:
- Изплакнете тофуто под студена течаща вода, отцедете, нарежете и го поставете в дълбок буркан.
- Добавете олиото, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладка кремообразна смес.
- Изключете пасатора, върнете отделилата се по стените смес и отново пасирайте за около 1 минута.
- Опитайте майонезата и подправете допълнително, според вкуса.
- Прехвърлете я в буркан с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник в срок до 1 седмица.
Забележка!
Можете да добавите чесън, пресни билки или сезонни подправки по избор.
Приятен апетит!
Снимка: themessyapron.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕН таблетки 200 мкг * 60 ХЕЛТ ЕЙД
НЕЙЧЪРС ЕЙД ПРО - ДЕЙЛИ ЕЖЕДНЕВЕН ПРОБИОТИЧЕН КОМПЛЕКС капсули * 30
ПРОМОБИОХЕРБА МАСЛО ОТ ЧИА 100 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА МУС ЗА ПОЧИСТВАНЕ СЪС СЛЕЗ 150 мл
САРСАПАРИЛА таблетки 560 мг * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ДОКТОР'С БЕСТ УЛТРА КОРДИЦЕПС капсули 750 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Тофу в соев сос със сусам
- Веган кисело мляко
- Печено тофу в соев сос
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Зеленчуков сандвич с веган майонеза
- Чеснова майонеза със зехтин
- Направете си маска за мазна коса от майонеза, яйце и лимонов сок
- Веган топченца с лимонови корички и лавандула
- Пържено тофу в соев сос с джинджифил и лимон
- Тофу в медена марината със соев сос и сушени домати
Коментари към Здравословна веган майонеза