Здравословна веган майонеза
Необходими продукти:
- 230 грама тофу
- 2-3 супени лъжици растително олио
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сироп от агаве
Начин на приготвяне:
- Изплакнете тофуто под студена течаща вода, отцедете, нарежете и го поставете в дълбок буркан.
- Добавете олиото, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладка кремообразна смес.
- Изключете пасатора, върнете отделилата се по стените смес и отново пасирайте за около 1 минута.
- Опитайте майонезата и подправете допълнително, според вкуса.
- Прехвърлете я в буркан с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник в срок до 1 седмица.
Забележка!
Можете да добавите чесън, пресни билки или сезонни подправки по избор.
Приятен апетит!
Снимка: themessyapron.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС КОЕНЗИМ Q10 капсули 30 мг * 60
САНТЕ БИО ПАСТА ЗА ЗЪБИ МЕНТА С B12 И ФЛУОРИД 75 мл.
ТЕРАНОВА МАГНЕЗИЙ 250 мг + КАЛЦИЙ 125 мг КОМПЛЕКС капсули * 50
ОЧАНКА капсули 470 мг * 100 NATURE'S GARDEN
ДОКТОР'С БЕСТ УБИКВИНОЛ капсули 100 мг * 60
Безплатна доставка за България!ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Салата от цвекло с майонеза, чесън и орехи
- Веган майонеза от нахут
- Веган кисело мляко
- Сирене тофу
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Тофу в соев сос със сусам
- Веган наденички
- Тофу на грил с песто от босилек и люти чушки
Коментари към Здравословна веган майонеза