Здравословна веган майонеза

Необходими продукти:
- 230 грама тофу
- 2-3 супени лъжици растително олио
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сироп от агаве
Начин на приготвяне:
- Изплакнете тофуто под студена течаща вода, отцедете, нарежете и го поставете в дълбок буркан.
- Добавете олиото, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладка кремообразна смес.
- Изключете пасатора, върнете отделилата се по стените смес и отново пасирайте за около 1 минута.
- Опитайте майонезата и подправете допълнително, според вкуса.
- Прехвърлете я в буркан с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник в срок до 1 седмица.
Забележка!
Можете да добавите чесън, пресни билки или сезонни подправки по избор.
Приятен апетит!
Снимка: themessyapron.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САРСАПАРИЛА таблетки 560 мг * 60 ХЕЛТ ЕЙД
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 250 мг * 60
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
ТЕРАНОВА КОПРИВА, ЛИКОПЕН И ЦИНК КОМПЛЕКС капсули * 50
ФУШИ ОРГАНИЧНО ТУЛСИ (СВЕЩЕН БОСИЛЕК) капсули * 60
ДАЙДЖЕСТА КЛИЙНС КОМПЛЕКС ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ капсули * 120 G & G
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Придайте обем на косата си с майонеза, алое и доматен сок
- Тофу в медена марината със соев сос и сушени домати
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Веган майонеза от нахут
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Хрупкаво тофу без пържене
- Чеснова майонеза със зехтин
- Веган шишчета с тофу и праз
- Майонеза с босилек и чесън
- Как нашият свят ще се промени, ако всички станат вегани
Коментари към Здравословна веган майонеза