Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Карамелено-ябълков чийзкейк с канела

Карамелено-ябълков чийзкейк с канела

Карамелено-ябълков чийзкейк с канела - изображение

Необходими продукти

За блата:

  • 2 чаени чаши натрошени бисквити
  • 1 1/3 чаена чаша кафява захар
  • 1/3 чаена чаша масло (предварително размекнато или разтопено)

За пълнежа:

  • 450 грама меко крема сирене
  • по 1/4 чаена чаша кафява и бяла захар
  • 2 супени лъжици нишесте (царевично)
  • по 1 чаена лъжица канела и ванилов екстракт
  • 1/4 чаена лъжица джинджифил
  • 2 зелени ябълки, обелени и тънко нарязани

За топинга:

  • по 1/4 чаена чаша брашно, валцуван овес и кафява захар
  • 1 чаена лъжица канела
  • 2 супени лъжици разтопено масло
  • карамеления сос за поднасяне


Начин на приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса, докато приготвите чийзкейка.

Смесете в купа натрошените бисквити, кафявата захар за блата и разтопеното масло. Разпределете по дъното на кексова форма с диаметър 20 сантиметра и притиснете към съда, за да се получи плътен слой. Изпечете за 5 минути.

Направете крема, смесвайки в отделен съд продуктите за него (с изключение на ябълките): крема сиренето, двата вида захар, царевичното нишесте, канелата, джинджифила и ваниловия екстракт.

Нанесете пълнежа върху бисквитената основа, а върху него подредете ябълковите резени.

В друга купа комбинирайте овесените ядки и брашното, добавете кафявата захар, канелата и 2 супени лъжици разтопено масло. С тази смес покрийте равномерно плодовете и изпечете десерта във фурната за 30 минути.

Поднесете с карамеления сос.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: afternoonbakingwithgrandma.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайл