Карамелено-ябълков чийзкейк с канела

Необходими продукти
За блата:
- 2 чаени чаши натрошени бисквити
- 1 1/3 чаена чаша кафява захар
- 1/3 чаена чаша масло (предварително размекнато или разтопено)
За пълнежа:
- 450 грама меко крема сирене
- по 1/4 чаена чаша кафява и бяла захар
- 2 супени лъжици нишесте (царевично)
- по 1 чаена лъжица канела и ванилов екстракт
- 1/4 чаена лъжица джинджифил
- 2 зелени ябълки, обелени и тънко нарязани
За топинга:
- по 1/4 чаена чаша брашно, валцуван овес и кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
- 2 супени лъжици разтопено масло
- карамеления сос за поднасяне
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса, докато приготвите чийзкейка.
Смесете в купа натрошените бисквити, кафявата захар за блата и разтопеното масло. Разпределете по дъното на кексова форма с диаметър 20 сантиметра и притиснете към съда, за да се получи плътен слой. Изпечете за 5 минути.
Направете крема, смесвайки в отделен съд продуктите за него (с изключение на ябълките): крема сиренето, двата вида захар, царевичното нишесте, канелата, джинджифила и ваниловия екстракт.
Нанесете пълнежа върху бисквитената основа, а върху него подредете ябълковите резени.
В друга купа комбинирайте овесените ядки и брашното, добавете кафявата захар, канелата и 2 супени лъжици разтопено масло. С тази смес покрийте равномерно плодовете и изпечете десерта във фурната за 30 минути.
Поднесете с карамеления сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: afternoonbakingwithgrandma.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Чийзкейк в чашка
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
- Чийзкейк с тиква и джинджифил
- E150(c) Амонячен карамел
- Кокосов чийзкейк с основа от фурми и кашу
- Веган чийзкейк с кашу, кокос и лимон
- Карамелен чийзкейк без печене
Коментари към Карамелено-ябълков чийзкейк с канела