Чеснови скариди с масло и пюре от карфиол
Необходими продукти:
- 300 грама скариди, почистени
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер
- 3 супени лъжици бяло вино
Запечено масло:
- 3 супени лъжици солено масло
- 2 скилидки чесън, смачкани
Пюре от карфиол:
- 1/2 средно голяма глава карфиол, разделена на розички
- 2-3 супени лъжици масло /според вкуса/
- 2/3 чаена чаша прясно мляко
- сол и черен пипер на вкус
За поръсване:
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- В купа смесете скаридите, чесъна и зехтина. Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и оставете да престоят 10 минути.
- През това време сварете карфиола във вряща солена вода за близо 10 минути, докато омекне.
- Отцедете и след като леко се охлади, пюрирайте в блендер, заедно с маслото и млякото. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Разтопете маслото в малък тиган на средно силен огън и добавете смачканите скилидки чесън.
- Когато скилидките придобият златисто кафяв цвят, ги прехвърлете в малка купа.
- След като покафенее и маслото, отдръпнете тигана от котлона и изсипете маслото в купичката с чесъна.
- Пригответе скаридите, като загреете тиган на средно силен огън и запечете скаридите, без да добавяте мазнина, за около 30-40 секунди от всяка страна.
- Поръсете с виното и гответе още близо минута, докато се изпари.
- Поднесете чесновите скариди върху пюре от карфиол, поръсени със запечено масло и пресен магданоз.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Хрупкави панирани скариди
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Пикантни скариди в бирен сос
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди с грис и чедър
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Варени скариди с чесново масло и лимон
Коментари към Чеснови скариди с масло и пюре от карфиол