Чеснови пилешки гърди в лимонов сос
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки гърди
- 2 супени лъжици брашно
- 200 мл прясно мляко
- 2-3 лимона
- 1-2 стръка магданоз
- 50 грама каперси + 2 супени лъжици от маринатата им
- 4-5 пресовани скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици натурално нишесте
Начин на приготвяне:
Разполовете пилешките гърди, сложете ги в купа, овкусете със сол, черен пипер, добавете пресования чесън и разбъркайте. Разтопете маслото в тиган, набрашнете месото, запържете до златист цвят и го прехвърлете в тава. В същата мазнина добавете нишестето, прясното мляко, няколко супени лъжици от маринатата на каперсите.
Изстискайте лимоните и разбъркайте докато се сгъсти. Използвайте блендер, смелете лимоновите кори и магданоза, сложете ги към соса. Сипете от него върху филето и запечете във фурна за 20 минути. Сервирайте ястието топло, гарнирано с каперси и резенчета лимон.
Добър апетит!
Източник: www.food.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ЛИБИФЕМ МЕНО 50+ таблетки * 30
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Каперси - полезни свойства и вреди
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Чеснови пилешки гърди в лимонов сос