Боб с маслини, каперси и праз

Необходими продукти:
300 грама бял боб
150 грама черни маслини
1 супена лъжица мариновани каперси
1 стрък праз
50 милилитра зехтин
200 грама настъргани домати
Начин на приготвяне:
Накиснете боба от предишната вечер в студена вода, в която може да добавите 1 чаена лъжица сода. На следващия ден изплакнете и сварете до омекване.
Нарежете праза на кръгчета и го задушете в нагорещения зехтин. Прибавете доматите, 2 минути по-късно и сварения боб.
Налейте малко вода и нека ястието се задушава в продължение на около 15 минути. Идва ред на почистените от костилките маслини и нарязаните каперси, задушете още 10 минути, след като ги сложите.
Когато бобът е готов, овкусете със сол, черен пипер, изключете котлона, затворете съда с капак и оставете така за 10 минути.
Поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИБИФЕМ МЕНО 50+ таблетки * 30
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА С УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Костилките от маслини прочистват червата
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Салата от маслини и лук
- Печен боб с шунка
- Каперси - полезни свойства и вреди
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Лобио - дип от червен боб и орехи
- Боб с наденица и кисело зеле
Коментари към Боб с маслини, каперси и праз