Салата от печени чушки с каперси, чесън и магданоз
Необходими продукти:
4 - 5 чушки за печене
3 - 4 супени лъжици каперси
2 - 3 скилидки чесън
магданоз
босилек (по желание)
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 - 2 супени лъжици лимонов сок
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките във фурната при 200 градуса, след това сложете в тенджера, затворете с капак, изчакайте да се запарят и обелете. Съберете сока, който се е отделил.
Нарежете чушките на тънки сламки, сложете ги в подходяща чиния и върху тях разпределете каперсите, нарязаните на ситно чесън и магданоз.
Смесете сока, който отделихте, със зехтина и лимоновия сок. С получената смес залейте чушките и приберете в хладилника за 30 минути.
Може да добавите и босилек.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ХИМАЛАЯ ЛИВ - 52 таблетки * 100
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Каперси - полезни свойства и вреди
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Салата от печени чушки с каперси, чесън и магданоз