Салата от печени чушки с каперси, чесън и магданоз
Необходими продукти:
4 - 5 чушки за печене
3 - 4 супени лъжици каперси
2 - 3 скилидки чесън
магданоз
босилек (по желание)
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 - 2 супени лъжици лимонов сок
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките във фурната при 200 градуса, след това сложете в тенджера, затворете с капак, изчакайте да се запарят и обелете. Съберете сока, който се е отделил.
Нарежете чушките на тънки сламки, сложете ги в подходяща чиния и върху тях разпределете каперсите, нарязаните на ситно чесън и магданоз.
Смесете сока, който отделихте, със зехтина и лимоновия сок. С получената смес залейте чушките и приберете в хладилника за 30 минути.
Може да добавите и босилек.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ХИМАЛАЯ ЛИВ - 52 таблетки * 100
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Каперси - полезни свойства и вреди
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
Коментари към Салата от печени чушки с каперси, чесън и магданоз