Чеснова гъбена супа с билково масло
Пригответе си ароматна гъбена супа с билково масло за топъл обяд, когато сте настинали или просто искате да се сгреете. Използвайте пресни зелени подправки, за да овкусите чесновата супа и сервирайте с препечени филийки пълнозърнест хляб.
Необходими продукти:
за билковото масло:
- 50 милилитра зехтин
- 50 милилитра масло
- 2 супени лъжици нарязан магданоз
- 1 супена лъжица нарязан пресен кориандър
- щипка сол
за супата:
- 1 кгилограм гъби
- нарязана на ситно глава лук
- настърган на ситно корен джинджифил
- глава чесън, нарязана на ситно
- 1 супена лъжица масло
- 1 супена лъжица брашно
- 2 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете маслото от предходния ден като смесите зехтина с подправките, загреете на бавен огън и охладите.
В тенджера сложете маслото, сгорещете и запържете нарязаните ситно скилидки чесън и лук. Добавете гъбите, джинджифила и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Комбинирайте бульона с брашното, разбъркайте и налейте към сместа. Оставете ястието да къкри на слаб огън до готовност. Охладете и подправете супата със заквасената сметана. Поднесете топла, гарнирана с няколко гъбки, скилидки чесън и билковото масло.
Съвет: Може да замените зеленчуковия бульон с пилешки, телешки или друг по ваш вкус. Ако не желаете да ухае супата на чесън, просто не го включвайте в рецептата. Може да добавите най-различни зеленчуци, като картофи, моркови, чушка, които да направят ястието още по-богато и ароматно. По желание може да пасирате супата от гъби и да сервирате с крутони.
Добър апетит!
ul-filled.com
Коментари към Чеснова гъбена супа с билково масло