Гъбена супа с жито
Свикнали сме, когато става въпрос за гъбена супа, тя да бъде пасирана. Но в случая ви предлагаме да опитате гъбена супа с жито, което има много полезни свойства. Допълнете качествата на ястието със зеленчуци като морков и целина. Добавете го към списъка си с вегетариански рецепти.
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши вряща вода
- 30 грама сушени манатарки
- 4 супени лъжици масло (около 50 грама)
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 стръка целина, нарязани
- 2 моркова, обелени и нарязани
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 3/4 чаена чаша жито
- 2 супени лъжици брашно
- 12 гъби печурки, нарязани на филийки
- 6 чаени чаши зеленчуков бульон (по възможност домашен)
Начин на приготвяне:
Накиснете манатарките в горещата вода.
Разтопете маслото в тенджера и изпържете лука, моркова и целината, подправени със сол и черен пипер.
Когато омекнат, сложете житото и разбъркайте, нека се запекат зрънцата около 2-3 минути.
Добавете брашното и разбъркайте, за да полепне по житото и зеленчуците. Сложете манатарките и течността, в която са били, добавете и печурките. Сипете бульона и варете до готовност на житото, около 20-25 минути.
Гъбената супа с жито е готова, насладете й се!
thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Гъбена супа с ориз
- Гъбена супа
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
- Гъбена супа с леща, чесън и босилек
- Гъбена супа с фиде
Коментари към Гъбена супа с жито