Гъбена супа с моркови, лук и чесън
    Необходими продукти:
- 2 супени лъжици безсолно масло
 - 1 чаена чаша моркови, нарязани на кубчета
 - 1 чаена чаша лук, нарязан на ситно
 - 1 чаена чаша праз, нарязан на ситно
 - 3/4 чаена чаша целина, нарязана на ситно
 - 3 големи скилидки чесън, нарязани на едро
 - 2 супени лъжици листа от прясна мащерка
 - 900 грама гъби, нарязани на филийки
 - 6 чаени чаши пилешки бульон
 - 1 чаена лъжичка сол
 - 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
 
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голяма тенджера на средно силен огън.
 - Добавете морковите, лука, праза, целината и чесъна. Разбъркайте и гответе около 10 минути, докато омекнат.
 - Добавете мащерката, гъбите, пилешкия бульон, солта и черния пипер. Разбъркайте.
 - Когато супата заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри на слаб огън в продължение на 30 минути.
 - Отстранете тенджерата от котлона, разсипете гъбената супа в купички и я поднесете.
 
Приятен апетит!
Коментари към Гъбена супа с моркови, лук и чесън