Гъбена супа с моркови, лук и чесън
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 чаена чаша моркови, нарязани на кубчета
- 1 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 1 чаена чаша праз, нарязан на ситно
- 3/4 чаена чаша целина, нарязана на ситно
- 3 големи скилидки чесън, нарязани на едро
- 2 супени лъжици листа от прясна мащерка
- 900 грама гъби, нарязани на филийки
- 6 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голяма тенджера на средно силен огън.
- Добавете морковите, лука, праза, целината и чесъна. Разбъркайте и гответе около 10 минути, докато омекнат.
- Добавете мащерката, гъбите, пилешкия бульон, солта и черния пипер. Разбъркайте.
- Когато супата заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри на слаб огън в продължение на 30 минути.
- Отстранете тенджерата от котлона, разсипете гъбената супа в купички и я поднесете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа със зеленчуци и юфка
- Гъбена супа с киноа
Коментари към Гъбена супа с моркови, лук и чесън