Начало Хранене Рецепти Супи От мляко и млечни продукти Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук

Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук

Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук - изображение

Необходими продукти (за 4 порции):

  • 1/2 чаена чаша нарязан пресен копър
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 200 милилитра готварска сметана
  • подправки на вкус
  • 200 милилитра сухо бяло вино
  • 500 грама гъби по избор (може да използвате както пресни, така и замразени, или микс от двете)
  • 2-3 скилидки чесън
  • 50 милилитра зехтин
  • 300 грама лук
  • 150 милилитра вода
  • крутони


Начин на приготвяне:

Нарежете на полукръгчета лука (ако е много едър - на четвъртинки), чесъна - на плочки. Изпържете ги в зехтина до златисто (около 10 минути).

Ако използвате замразени гъби, размразете ги. Нарежете едро пресните. Прибавете при лука и чесъна, подправете и разбъркайте.

Налейте виното и изчакайте да кипне. Тогава налейте водата, затворете съда с капак и варете съдържанието 10-15 минути.

След това прибавете млякото и сметана, отново кипнете сместа и изключете котлона.

Сложете копъра, опитайте супата на вкус и подправете допълнително, ако е необходимо.

Поднесете я с крутони.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноНовиниСъставкиЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайлПсихологияПроизводителиКлинични пътекиИсторияАлт. медицина