Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
Необходими продукти (за 4 порции):
- 1/2 чаена чаша нарязан пресен копър
- 100 милилитра прясно мляко
- 200 милилитра готварска сметана
- подправки на вкус
- 200 милилитра сухо бяло вино
- 500 грама гъби по избор (може да използвате както пресни, така и замразени, или микс от двете)
- 2-3 скилидки чесън
- 50 милилитра зехтин
- 300 грама лук
- 150 милилитра вода
- крутони
Начин на приготвяне:
Нарежете на полукръгчета лука (ако е много едър - на четвъртинки), чесъна - на плочки. Изпържете ги в зехтина до златисто (около 10 минути).
Ако използвате замразени гъби, размразете ги. Нарежете едро пресните. Прибавете при лука и чесъна, подправете и разбъркайте.
Налейте виното и изчакайте да кипне. Тогава налейте водата, затворете съда с капак и варете съдържанието 10-15 минути.
След това прибавете млякото и сметана, отново кипнете сместа и изключете котлона.
Сложете копъра, опитайте супата на вкус и подправете допълнително, ако е необходимо.
Поднесете я с крутони.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с фиде
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с ориз
Коментари към Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук