Унгарска гъбена супа
Представяме ви рецепта за унгарска супа с гъби и много подправки. Съставките са за 6 порции, а приготвянето ще ви отнеме 50 минути. Е, започваме!
Необходими продукти
Начин на приготвяне
Сложете маслото в голям тиган и го разтопете на средна температура. Запържете в него лука за 5 минути, след което добавете гъбите и пържете още 5 минути.
Изсипете вътре и копъра, паприката, соевия сос и пилешкия бульон. Намалете температурата, покрийте тигана и оставете да къкри за 15 минути.
В малка купа смесете млякото и брашното. Изсипете ги в тигана и разбъркайте. Покрийте отново и оставете да къкри за още 15 минути. Разбърквайте периодично.
Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок и сметаната. Разбъркайте и оставете на котлона още 4-5 минути.
Сергирайте готовата супа, докато е още топла. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Гъбена супа с киноа
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
Коментари към Унгарска гъбена супа