Гъбена супа с пилешко и целина

Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша ориз (измит и изсушен)
- 1 1/2 чаена чаша вода
- 1/4 чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици масло
- 1 чаена чаша нарязан лук
- 1/2 чаена чаша нарязан стрък целина
- 1/2 чаена чаша нарязан морков
- 240 грама гъби
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 чаена чаша бяло сухо вино
- 6 чаени чаши пилешки бульон
- 2 чаени чаши нарязано сварено пилешко месо
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 сметана
- 1/3 чаена чаша брашно
- 2 чаени лъжици свежа мащерка
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в подсолена с четвърт лъжичка сол вода, до готовност. Ако има нужда изцедете излишната вода от него.
Междувременно разтопете маслото и в него запържете лука, морковите и целината за 5 минути. Добавете гъбите и чесъна, след още 5 минути всички зеленчуци трябва да са готови. Сипете виното и разбъркайте, нека се готви за минута.
Прибавете бульона, месото, половин лъжица сол и черен пипер. Оставете да къкри за 10 минути.
Комбинирайте сметаната и брашното. С черпак пресипете част от супата към брашното и след това излейте съдържанието в тенджерата. Варете няколко минути, докато супата започне да се сгъстява. Добавете мащерката и ориза, и оставете да къкри още 5 минути. Подправете за последно ако има нужда със сол и пипер и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Гъбена супа с фиде
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Гъбена супа
- Гъбена супа с грах и картофи
- Гъбена супа с киноа
- Гъбена супа с булгур и цветно зеле
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
Коментари към Гъбена супа с пилешко и целина