Начало Хранене Рецепти Супи Месни Гъбена супа с пилешко и целина

Гъбена супа с пилешко и целина

Гъбена супа с пилешко и целина - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша ориз (измит и изсушен)
  • 1 1/2 чаена чаша вода
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 чаена чаша нарязан лук
  • 1/2 чаена чаша нарязан стрък целина
  • 1/2 чаена чаша нарязан морков
  • 240 грама гъби
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1/2 чаена чаша бяло сухо вино
  • 6 чаени чаши пилешки бульон
  • 2 чаени чаши нарязано сварено пилешко месо
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1 сметана
  • 1/3 чаена чаша брашно
  • 2 чаени лъжици свежа мащерка

Начин на приготвяне:

Сварете ориза в подсолена с четвърт лъжичка сол вода, до готовност. Ако има нужда изцедете излишната вода от него.

Междувременно разтопете маслото и в него запържете лука, морковите и целината за 5 минути. Добавете гъбите и чесъна, след още 5 минути всички зеленчуци трябва да са готови. Сипете виното и разбъркайте, нека се готви за минута.

Прибавете бульона, месото, половин лъжица сол и черен пипер. Оставете да къкри за 10 минути.

Комбинирайте сметаната и брашното. С черпак пресипете част от супата към брашното и след това излейте съдържанието в тенджерата. Варете няколко минути, докато супата започне да се сгъстява. Добавете мащерката и ориза, и оставете да къкри още 5 минути. Подправете за последно ако има нужда със сол и пипер и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...Здравни съветиХрани и ястияЛайфстайлДиетиНовиниАнкети