Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Гъбена крем-супа със сос бешамел

Гъбена крем-супа със сос бешамел

Гъбена крем-супа със сос бешамел - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама печурки
  • 480 милилитра гореща вода
  • 3 кубчета пилешки бульон
  • 1 малка глава лук
  • 3 супени лъжици масло
  • 4 супени лъжици брашно
  • 700 милилитра прясно мляко
  • сол, черен пипер
  • няколко стръка магданоз

 

Начин на приготвяне:

Нарежете на тънки плочки печурките, сложете ги в тиган, залейте с водата, добавете кубчетата бульон, наситнения лук и поставете съда върху котлона. Когато съдържанието му заври, намалете температурата, затворете с капак и варете в продължение на 20 минути.

В друг тиган разтопете маслото на среден огън, добавете брашното и разбъркайте. Следва прясното мляко, което вливайте на тънка струя и бъркайте непрекъснато. Сосът трябва да се сгъсти.

Когато това стане, изсипете го при гъбите, разбъркайте, подправете с черен пипер и подсолете.

Пюрирайте супата и преди да я поднесете, гарнирайте с накълцан пресен магданоз.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиЗдравни съветиБотаникаЛеченияСнимкиХрани и ястияСъставкиНовиниЛайфстайлПроизводителиПсихологияАлт. медицинаКлинични пътекиИстория