Гъбена крем-супа със сос бешамел
Необходими продукти:
- 250 грама печурки
- 480 милилитра гореща вода
- 3 кубчета пилешки бульон
- 1 малка глава лук
- 3 супени лъжици масло
- 4 супени лъжици брашно
- 700 милилитра прясно мляко
- сол, черен пипер
- няколко стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете на тънки плочки печурките, сложете ги в тиган, залейте с водата, добавете кубчетата бульон, наситнения лук и поставете съда върху котлона. Когато съдържанието му заври, намалете температурата, затворете с капак и варете в продължение на 20 минути.
В друг тиган разтопете маслото на среден огън, добавете брашното и разбъркайте. Следва прясното мляко, което вливайте на тънка струя и бъркайте непрекъснато. Сосът трябва да се сгъсти.
Когато това стане, изсипете го при гъбите, разбъркайте, подправете с черен пипер и подсолете.
Пюрирайте супата и преди да я поднесете, гарнирайте с накълцан пресен магданоз.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с фиде
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
- Гъбена супа с ориз
Коментари към Гъбена крем-супа със сос бешамел