Гъбена супа с елда и зеленчуци
Необходими продукти:
3-4 едри печурки
3 шепи елда
2 картофа
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 морков
1 домат
олио
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и чесъна, нарежете ги ситно и изпържете в нагорещено олио. След това към тях прибавете нарязания на полукръгчета морков, а няколко минути по-късно и нарязаните гъби.
Обелете домата, настържете го и сложете в съда при останалите продукти. Налейте гореща вода и изчакайте тя да заври. Когато това стане, добавете обеления и нарязан на малки кубчета картоф, подправете на вкус.
Накрая изсипете и елдата в тенджерата. Оставете супата да се вари до готовност на всички продукти.
Поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимка: ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с фиде
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
- Гъбена супа с ориз
Коментари към Гъбена супа с елда и зеленчуци