Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- 300 грама печурки
- 2-3 картофа
- 100 грама топено сирене
- 100 грама ориз
- сол, олио, черен пипер, зелени подправки - на вкус
Начин на приготвяне:
Гъбите нарежете на плочки, които изпържете в олио. Лука нарежете на кубчета, моркова настържете, изпържете и тях.
Сварете ориза в голямо количество вода. Когато е почти готов, добавете картофите, нарязани на кубчета. След десетина минути добавете зеленчуците, гъбите и изчакайте сместа отново да заври.
Тогава сложете топеното сирене, което предварително сте настъргали (така ще се разтопи по-бързо).
Накрая подправете със сол, пресни зелени подправки, черен пипер и супата е готова.
Може да е сготвите и без ориз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: obedaemdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Гъбена супа с киноа
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
Коментари към Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз