Гъбена супа с кисело зеле

Необходими продукти:
количествата определете сами според вкусовите си предпочитания
пресни гъби
лук
картофи
кисело зеле
моркови
доматено пюре (по желание)
дафинов лист
подправки
олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука и картофите, нарежете ги на малки кубчета, гъбите - на сламки, а моркова настържете.
Сложете картофите да се варят в продължение на 10 минути. Задушете морковите, лука, гъбите и ги добавете към картофите.
След това задушете зелето, докато омекне, сложете и него при останалите продукти. Идва ред на подправките: дафинов лист, сол, зърна черен пипер или по ваш вкус.
Нека супата се вари няколко минути и свалете от котлона.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гъбена супа с фиде
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
- Гъбена супа с ориз
- Гъбена супа с леща, чесън и босилек
- Унгарска гъбена супа
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа
- Гъбена супа със зеленчуци и юфка
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
Коментари към Гъбена супа с кисело зеле