Гъбена супа с ечемик и зеленчуци

Необходими продукти:
- 1 главичка лук
- 1 стрък праз, нарязан ситно
- 4 скилидки чесън
- няколко стръка розмарин
- 2 стръка мащерка
- 1 чаена чаша зеленчуков бульон
- 300 грама печурки
- 2 моркова
- 1 литър вода
- 150 грама ечемик
- 1 дафинов лист
- сол и черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете ечемика и го заделете. В същата вода прибавете нарязан ситно лук, праз, чесън, гъби и моркови. Налейте вода, прибавете дафинов лист, сол, черен пипер, розмарин и мащерка.
Добавете зехтин. Сипете ечемика и варете на слаб огън докато зеленчуците омекнат. След готовност разсипете в купички и поднесете супата топла.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cearaskitchen.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Гъбена супа с фиде
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
- Гъбена супа с ориз
- Гъбена супа с леща, чесън и босилек
- Унгарска гъбена супа
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа
Коментари към Гъбена супа с ечемик и зеленчуци