Житена супа с гъби и свинско месо

Необходими продукти:
- 500 грама свински ребърца
- 200 грама гъби по избор
- 1 глава стар лук, нарязана на дребно
- 2 обелени моркова, нарязани ситно
- 1 чаена чаша нарязана целина с листата керевиз
- 1 пресована скилидка чесън
- 3 чаени чаши бульон
- 1 и 1/4 чаени чаши жито
- сол, черен пипер
- пресен магданоз
- 2 дафинови листа
- 1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Сварете житото, отцедете и го заделете. Измийте, подсушете и подправете месото със сол и черен пипер. Изпечете го до готовност, охладете и обезкостете.
Запържете в маслото лука, моркова, гъбите и месото. Подправете с целината, керевиза, чесъна, дафиновите листа и магданоза.
Налейте бульона и добавете житото. Варете на слаб огън за час, разсипете порции и поднесете супата топла, подправена със сол и черен пипер според вкуса ви.
Добър апетит!
Източник: toriavey.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Гъбена супа с фиде
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
- Гъбена супа с ориз
- Гъбена супа с леща, чесън и босилек
- Унгарска гъбена супа
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа
Коментари към Житена супа с гъби и свинско месо