Гъбена супа с боб и чесън
Необходими продукти:
400 грама гъби
400 грама боб
4 скилидки чесън
1 люта чушка
1 дафинов лист
3 - 4 супени лъжици зехтин
магданоз
сол
2 - 3 литра вода
Начин на приготвяне:
Накиснете боба предварително във вода (най-добре за една нощ). След това го сварете в 2 литра вода, добавете дафинов лист и сол към края на приготвянето.
Половината от боба направете на пюре с помощта на блендер и върнете обратно в бульона.
Нагорещете зехтина и в него изпържете скилидките чесън, които сте нарязали на плочки и лютата чушка. След като придобият златист цвят, извадете ги от зехтина, той е поел ароматите и подправките вече не са необходими.
Изчистените, измити и нарязани гъби изпържете в ароматната мазнина до получаването на апетитна кафеникава коричка, подсолете на вкус.
Изсипете ги в бульона с боба и бобеното пюре. Оставете всичко да се вари в продължение на 10 минути.
Накрая добавете нарязания пресен магданоз, ситно нарязан чесън и прясно смлян черен пипер. Изключете котлона, затворете съда с капак и изчакайте 10 минути.
Вече може да поднесете супата с чеснови крутони.
Ястието може да приготвите с бял или червен боб.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа със зеленчуци и юфка
- Гъбена супа с киноа
Коментари към Гъбена супа с боб и чесън