Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Гъбена супа с киноа

Гъбена супа с киноа

Гъбена супа с киноа - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 малка глава лук (или 12 пера зелен лук)
  • 2 скилидки чесън
  • 300 грама печурки
  • 1 къдраво зеле
  • 1/2 супена лъжица суха мащерка
  • 1/2 супена лъжица сух босилек
  • 1/2 супена лъжица сух магданоз
  • 1/4 супена лъжица черен пипер
  • 1 супена лъжица доматена паста
  • балсамов оцет за поръсване
  • 8 чаени чаши зеленчуков бульон
  • 1/2 чаена чаша киноа
  • сол на вкус
  • лимонов сок (ако желаете)

Начин на приготвяне:

Сложете голяма тенджера на котлона, който сте включили на средна степен. Добавете мазнината и задушете за 3 минути лука. Когато стане прозрачен, добавете смачкания чесън и запържете за кратко, за да освободи аромата си.

Прибавете нарязаните гъби и гответе, докато водата им се изпари, за около 5 минути. Овкусете с мащерката, босилека, магданоза, черния пипер и доматената паста. Разбъркайте. Сложете нарязаното къдраво зеле и смесете добре всички продукти в тенджерата.

Сипете бульона и малко балсамов оцет. Задушете за 10-15 минути и добавете киноата. След още 15 минути ястието ви е готово. Посолете според вкуса си и изцедете лимонов сок, ако желаете.

Спокойно може да замените къдравото зеле в рецептата с друг подходящ зелен листен зеленчук - спанак, лапад, а защо не и с коприва.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: cookinglsl.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаника