Начало Хранене Рецепти Супи Месни Чеснова супа с крутони, шунка и яйца

Чеснова супа с крутони, шунка и яйца

Чеснова супа с крутони, шунка и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 6-8 скилидки чесън
  • 80-100 грама шунка
  • 1-2 чаени лъжици червен пипер
  • 6 чаени чаши пилешки бульон
  • 2-3 големи яйца
  • 2 супени лъжици нарязан магданоз
  • сол и кайенски пипер на вкус
  • 6 чаени чаши крутони
  • 2 супени лъжици зехтин


Начин на приготвяне:

Крутони си направете, като нарежете хляб на малки кубчета, напръскайте ги със зехтин и изпечете във фурната на 200 градуса за около 10-15 минути.

Нарежете на тънки плочки чесновите скилидки. Сложете ги в тенджера (с дебело дъно), налейте зехтина и пържете няколко минути.

Когато започнат да стават златисти, намалете температурата на котлона и изсипете нарязаната на квадратчета шунка в съда. Разбъркайте и пържете 2-3 минути.

Тогава подправете с червения пипер, разбъркайте и 1-2 минути по-късно прибавете хрупкавите крутони.

Увеличете котлона до максимум и налейте пилешкия бульон. Щом течността кипне, овкусете с черен пипер, подсолете, изсипете накълцания магданоз и накрая чукнете яйцата във врящото ястие.

Затворете тенджерата с капак и гответе супата 3-4 минути, докато белтъците стегнат.

чеснова супа


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recept.photo

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХранене при...Здравни съветиЛюбопитноДиетиХрани и ястияИсторияСнимкиАлт. медицинаБотаника