Чеснова супа с крутони, шунка и яйца
Необходими продукти:
- 6-8 скилидки чесън
- 80-100 грама шунка
- 1-2 чаени лъжици червен пипер
- 6 чаени чаши пилешки бульон
- 2-3 големи яйца
- 2 супени лъжици нарязан магданоз
- сол и кайенски пипер на вкус
- 6 чаени чаши крутони
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Крутони си направете, като нарежете хляб на малки кубчета, напръскайте ги със зехтин и изпечете във фурната на 200 градуса за около 10-15 минути.
Нарежете на тънки плочки чесновите скилидки. Сложете ги в тенджера (с дебело дъно), налейте зехтина и пържете няколко минути.
Когато започнат да стават златисти, намалете температурата на котлона и изсипете нарязаната на квадратчета шунка в съда. Разбъркайте и пържете 2-3 минути.
Тогава подправете с червения пипер, разбъркайте и 1-2 минути по-късно прибавете хрупкавите крутони.
Увеличете котлона до максимум и налейте пилешкия бульон. Щом течността кипне, овкусете с черен пипер, подсолете, изсипете накълцания магданоз и накрая чукнете яйцата във врящото ястие.
Затворете тенджерата с капак и гответе супата 3-4 минути, докато белтъците стегнат.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recept.photo
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Чеснова крем супа с гъби, препечен хляб и пармезан
- Чеснова супа
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Испанска чеснова супа
- Чеснова крем супа със сметана и картофи
- Царевична супа с чесън, скариди и авокадо
- Чеснова супа с кашкавалени крутони
- Консумирайте чеснова супа срещу грип и настинка
- Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал
- Чеснова супа с жълтъци и кисело мляко
Коментари към Чеснова супа с крутони, шунка и яйца