Царевична супа с чесън, скариди и авокадо
Царевичната супа със скариди и авокадо е вкусна, леко сладка и приятно студена, с нотка на чесън и кокос.
Необходими продукти:
- 2 чаши царевица + още за гарниране
- 1 малка глава лук, наситнен
- 4 скилидки чесън, пресован
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 1/2 чаша кокосово мляко
- 1 и 1/5 чаши вода (или зеленчуков бульон)
за гарниране:
- 230 грама скариди без опашка
- 2 супени лъжици краве масло
- 3-4 скилидки чесън, пресован
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
- 1 авокадо (по избор)
- морска сол на вкус
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте кокосовото масло на среден огън и задушете лука за няколко минути, след това добавете чесъна, царевицата и водата (или зеленчуковия бульон). Овкусете със сол и гответе 10 минути, като разбърквате често. Изсипете кокосовото мляко и гответе 1-2 минути, разбърквайки. Свалете от котлона. След като леко изстине, блендирайте до гладкост и охладете в хладилник.
Преди сервиране разтопете маслото в тиган, запържете пресования чесън и лютия червен пипер. Изсипете скаридите и сотирайте, като обърнете веднъж. Гответе, докато станат прозрачни и се сварят добре.
Сервирайте супата в купички, гарнирайте с чесновите скариди, нарязаното авокадо, царевица и пресован чесън. Овкусете с морска сол.
Приятен апетит!
viktoriastable.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Царевична супа с чесън, скариди и авокадо