Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън

Необходими продукти:
- 3 скилидки чесън, нарязани на едро
- 1 килограм карфиол, нарязан на едро
- 250 грама картофи, обелени и нарязани
- 1 голяма глава лук, нарязана на едро
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- сол и прясно смлян черен пипер
За гарниране:
- листа от прясна мащерка
- сметана
Начин на приготвяне:
- Загрейте всички съставки в голяма тенджера на силен огън, без солта и черния пипер.
- Когато супата заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри под капак в продължение на 10-15 минути, докато карфиолът и картофите омекнат.
- Пюрирайте с пасатор и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Ако супата е прекалено гъста за вкуса ви, добавете още мляко, вода или бульон до желаната консистенция.
- Ако искате да я сгъстите, просто я оставете да покъкри още няколко минути.
- Сервирайте супата в купички, гарнирана с листа от прясна мащерка и сметана.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от тиквички и броколи
- Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от грах
- Крем-супа от спанак и тиквички с тиквени семена и чесън
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от кестени с пържен магданоз
- Крем супа от краставици
- Крем супа от червено цвекло с моркови и картофи
Коментари към Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън