Чеснова супа
Необходими продукти:
100 грама обелен чесън
800 мл вода
200 мл прясно мляко (или сметана с 10% масленост)
4 яйчни жълтъка
бял хляб
подправки (сухи) - по ваш избор
мащерка - на вкус
сол - на вкус
пипер - на вкус
зехтин - за пържене
Начин на приготвяне:
Залейте чесъна с вряща вода и оставете да се вари в продължение на 1-2 минути. След това го нарежете на ситно и запържете в зехтина до получаване на бледорозов цвят. Белия хляб нарежете на кубчета и ги запържете в същата мазнина, в която и чесъна (така ще се овкусят).
Прецедете водата, в която сте варили чесъна и налейте нови 800 мл.
Разбийте 4-те жълтъка и към тях прибавете млякото, сложете и подправките, разбъркайте добре.
Когато водата заври, започнете бавно да вливате млечната смес. Изчакайте всичко да кипне, свалете от котлона и добавете запържения чесън.
Разсипете супата в купи и поднесете гореща с получените крутони и поръсена с пресен магданоз.
Тези, които предпочитат по-гъсти супи, да използват повече жълтъци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Чеснова крем супа с гъби, препечен хляб и пармезан
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Испанска чеснова супа
- Чеснова крем супа със сметана и картофи
- Царевична супа с чесън, скариди и авокадо
- Чеснова супа с кашкавалени крутони
- Консумирайте чеснова супа срещу грип и настинка
- Чеснова супа с крутони, шунка и яйца
- Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал
- Чеснова супа с жълтъци и кисело мляко
Коментари към Чеснова супа