Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал
Необходими продукти:
- 2,5 литра говежди бульон
- 4 картофа
- 1 глава лук
- 4-5 скилидки чесън
- 1 яйце
- 50 грама кашкавал
- 3-4 филии хляб
- 4 супени лъжици олио
- по 1 чаена лъжица босилек и кимион
- 1 връзка зелени подправки (магданоз, копър, зелен лук)
- 1-2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Обелете главата кромид, нарежете ситно и изпържете до омекване в 2 супени лъжица олио.
Сложете бульона върху котлона и когато заври, изсипете в него обелените и нарязани на малки кубчета картофи.
Докато те се варят (около 15 минути), нарежете филиите на дребни кубчета, които изпечете с малко мазнина, докато придобият красива коричка.
В тенджерата при почти готовите картофи изсипете изпържения лук, босилека и кимиона, наситнената чеснова скилидка и подсолете.
Разбийте яйцето с вилица и го налейте на тънка струя в супата. Разбъркайте и две минути по-късно свалете съда от огъня.
Сипете супата в купи и гарнирайте с накълцаните зелени подправки, настъргания кашкавал и хрупкавите хлебни кубчета.
Поднесете я гореща.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Чеснова крем супа с гъби, препечен хляб и пармезан
- Чеснова супа
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Испанска чеснова супа
- Чеснова крем супа със сметана и картофи
- Царевична супа с чесън, скариди и авокадо
- Чеснова супа с кашкавалени крутони
- Консумирайте чеснова супа срещу грип и настинка
- Чеснова супа с крутони, шунка и яйца
- Чеснова супа с жълтъци и кисело мляко
Коментари към Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал