Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал

Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал

Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 2,5 литра говежди бульон
  • 4 картофа
  • 1 глава лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 50 грама кашкавал
  • 3-4 филии хляб
  • 4 супени лъжици олио
  • по 1 чаена лъжица босилек и кимион
  • 1 връзка зелени подправки (магданоз, копър, зелен лук)
  • 1-2 дафинови листа

 

Начин на приготвяне:

Обелете главата кромид, нарежете ситно и изпържете до омекване в 2 супени лъжица олио.

Сложете бульона върху котлона и когато заври, изсипете в него обелените и нарязани на малки кубчета картофи.

Докато те се варят (около 15 минути), нарежете филиите на дребни кубчета, които изпечете с малко мазнина, докато придобият красива коричка.

В тенджерата при почти готовите картофи изсипете изпържения лук, босилека и кимиона, наситнената чеснова скилидка и подсолете.

Разбийте яйцето с вилица и го налейте на тънка струя в супата. Разбъркайте и две минути по-късно свалете съда от огъня.

Сипете супата в купи и гарнирайте с накълцаните зелени подправки, настъргания кашкавал и хрупкавите хлебни кубчета.

Поднесете я гореща.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ДиетиИсторияХрани и ястияСнимкиАлтернативна медицинаБотаника