Чеснова супа с кашкавалени крутони
Необходими продукти
За супата:
700 милилитра зеленчуков бульон
30 средни по големина скилидки чесън
връзка магданоз
2 жълтъка
5 супени лъжици олио
2 щипки настъргано индийско орехче
За крутоните:
2 филии хляб
50 грама настърган кашкавал
зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън, разрежете ги на две части по дължина и изпържете в олиото. Разклащайте съда, докато се приготвят, за да може да се изпържат от всички страни и да не прегорят.
От стръковете магданоз използвайте само листата, сложете ги при чесъна и налейте бульона. Оставете супата да се приготвя в продължение на около 10 минути.
През това време нарежете филиите хляб на кубчета, които напръскайте със зехтин и поръсете с настърган кашкавал. Изпечете ги във фурната до златисто.
Следва да разбиете супата с помощта на блендер и отново поставете на котлона.
Разбийте жълтъците с вилица, като налеете и малко бульон. Добавете в чесновото пюре, вливайки на тънка струя и бъркайте непрекъснато.
Варете до сгъстяване на консистенцията. Гъстотата може да регулирате с помощта на бульон.
Поръсете с настъргано индийско орехче готовата чеснова супа и поднесете със златистите кашкавалени крутони.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Чеснова крем супа с гъби, препечен хляб и пармезан
- Чеснова супа
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Испанска чеснова супа
- Чеснова крем супа със сметана и картофи
- Царевична супа с чесън, скариди и авокадо
- Консумирайте чеснова супа срещу грип и настинка
- Чеснова супа с крутони, шунка и яйца
- Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал
- Чеснова супа с жълтъци и кисело мляко
Коментари към Чеснова супа с кашкавалени крутони