Чеснова крем супа с гъби, препечен хляб и пармезан
Необходими продукти:
- 5-6 чаени чаши хляб, нарязан на кубчета
- 2 глави чесън, опечени във фолио и разделени на скилидки
- 1 супена лъжица зехтин
- 230 грама гъби, нарязани на филийки
- 2 супени лъжици масло
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 стръка прясна мащерка
- 3 1/2 чаени чаши пилешки бульон
- 1/2 чаена чаша сметана
- сол и черен пипер на вкус
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Разпределете кубчетата хляб в тава и ги запечете за около 10-15 минути, докато станат леко хрупкави. Отделете 1 чаена чаша от тях за гарниране на супата.
- Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън и сотирайте гъбите, докато омекнат и леко покафенеят. Отдръпнете от котлона.
- Загрейте зехтина в тенджера на средно силен огън и сотирайте лука за около 2-3 минути.
- Добавете мащерката и пилешкия бульон и оставете сместа да ври в продължение на 5 минути.
- Намалете силата на котлона, извадете стръкчетата мащерка и прибавете сметаната, печения чесън и кубчетата хляб.
- Разбъркайте и пасирайте до желаната консистенция.
- Подправете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
- Поднесете крем супата от печен чесън топла, гарнирана с гъби, препечен хляб и пармезан.
Приятен апетит!
Снимки: lemonythyme.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Чеснова супа
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Испанска чеснова супа
- Чеснова крем супа със сметана и картофи
- Царевична супа с чесън, скариди и авокадо
- Чеснова супа с кашкавалени крутони
- Консумирайте чеснова супа срещу грип и настинка
- Чеснова супа с крутони, шунка и яйца
- Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал
- Чеснова супа с жълтъци и кисело мляко
Коментари към Чеснова крем супа с гъби, препечен хляб и пармезан