Испанска чеснова супа
Необходими продукти:
2 супени лъжици зехтин
4 големи скилидки чесън
4 филии хляб
4 яйца
1 литър месен бульон
1 супена лъжица смлян червен пипер
1/4 чаена лъжица семена кимион
магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина и в него изпържете целите скилидки чесън (обелете ги предварително). След това изпържете в същия зехтин и филиите хляб до златисто. Извадете ги върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина, а в тигана прибавете червения пипер. Няколко секунди по-късно налейте бульона, добавете намачкания изпържен чесън, кимиона, сол и черен пипер на вкус. Оставете да се вари в продължение на 5 минути.
Разпределете супата в огнеупорни купички, разбийте по 1 яйце във всяка и сложете по една филия от хляба.
Поставете в загрята фурна за 3 - 4 минути или докато яйцата "стегнат", поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Чеснова крем супа с гъби, препечен хляб и пармезан
- Чеснова супа
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Чеснова крем супа със сметана и картофи
- Царевична супа с чесън, скариди и авокадо
- Чеснова супа с кашкавалени крутони
- Консумирайте чеснова супа срещу грип и настинка
- Чеснова супа с крутони, шунка и яйца
- Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал
- Чеснова супа с жълтъци и кисело мляко
Коментари към Испанска чеснова супа