Червена риба в тесто със сметанов сос

Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
800 грама филе от червена риба
1/2 лимон
30 грама брашно
3-4 супени лъжици галета
1 яйце
200 милилитра готварска сметана
1/2 връзка копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Напръскайте филето със сока от половин лимон.
Поръсете тава с малко брашно и по дъното и разточете тестото, което трябва да бъде два пъти по-голямо от рибата.
Поръсете половината от слоя с галета.
Отделете жълтъка от белтъка.
Подправете филето със сол и смлян черен пипер, сложете го върху галетата. Краищата на тестото намажете с белтък и затворете рибата със свободната бутер част, прищипете краищата.
Разбийте жълтъка с 1 чаена лъжица сметана и намажете повърхността.
Изпечете ястието във фурната за 25-30 минути, градусите да бъдат 200.
През това време направете соса.
Разтопете маслото в тенджера, прибавете 2 супени лъжици брашно и нека се запържи. Тогава налейте 300 милилитра вода, останалата сметана и варете на слаб огън в продължение на 5 минути. Подправете на вкус, може да добавите малко лимонов сок, ако решите. Накрая сложете и ситно нарязания копър, разбъркайте.
Нарежете готовата риба и поднесете със соса.
Добър апетит!
Снимки: goodatcooking.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Тутманик
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Хрупкави домашни солети
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
Коментари към Червена риба в тесто със сметанов сос