Червена риба в тесто със сметанов сос

Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
800 грама филе от червена риба
1/2 лимон
30 грама брашно
3-4 супени лъжици галета
1 яйце
200 милилитра готварска сметана
1/2 връзка копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Напръскайте филето със сока от половин лимон.
Поръсете тава с малко брашно и по дъното и разточете тестото, което трябва да бъде два пъти по-голямо от рибата.
Поръсете половината от слоя с галета.
Отделете жълтъка от белтъка.
Подправете филето със сол и смлян черен пипер, сложете го върху галетата. Краищата на тестото намажете с белтък и затворете рибата със свободната бутер част, прищипете краищата.
Разбийте жълтъка с 1 чаена лъжица сметана и намажете повърхността.
Изпечете ястието във фурната за 25-30 минути, градусите да бъдат 200.
През това време направете соса.
Разтопете маслото в тенджера, прибавете 2 супени лъжици брашно и нека се запържи. Тогава налейте 300 милилитра вода, останалата сметана и варете на слаб огън в продължение на 5 минути. Подправете на вкус, може да добавите малко лимонов сок, ако решите. Накрая сложете и ситно нарязания копър, разбъркайте.
Нарежете готовата риба и поднесете със соса.
Добър апетит!
Снимки: goodatcooking.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
ПРОМОРИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Червена риба в тесто със сметанов сос