Червена риба в тесто със сметанов сос
Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
800 грама филе от червена риба
1/2 лимон
30 грама брашно
3-4 супени лъжици галета
1 яйце
200 милилитра готварска сметана
1/2 връзка копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Напръскайте филето със сока от половин лимон.
Поръсете тава с малко брашно и по дъното и разточете тестото, което трябва да бъде два пъти по-голямо от рибата.
Поръсете половината от слоя с галета.
Отделете жълтъка от белтъка.

Подправете филето със сол и смлян черен пипер, сложете го върху галетата. Краищата на тестото намажете с белтък и затворете рибата със свободната бутер част, прищипете краищата.
Разбийте жълтъка с 1 чаена лъжица сметана и намажете повърхността.

Изпечете ястието във фурната за 25-30 минути, градусите да бъдат 200.
През това време направете соса.
Разтопете маслото в тенджера, прибавете 2 супени лъжици брашно и нека се запържи. Тогава налейте 300 милилитра вода, останалата сметана и варете на слаб огън в продължение на 5 минути. Подправете на вкус, може да добавите малко лимонов сок, ако решите. Накрая сложете и ситно нарязания копър, разбъркайте.

Нарежете готовата риба и поднесете със соса.

Добър апетит!
Снимки: goodatcooking.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Тутманик
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Бързи питки без месене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Филе от риба на тиган с масло и билки
Коментари към Червена риба в тесто със сметанов сос