Царски катми с брашно от елда
Необходими продукти:
2 чаени чаши топло прясно мляко
3 чаени чаши брашно от елда
25 грама мая
5 жълтъка
100 грама масло
200 грама заквасена сметана
2 чаени чаши пшенично брашно
3 чаени чаши прясно мляко
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
6 белтъка
1 чаена чаша готварска сметана
Начин на приготвяне:
Смесете 2 чаши топло мляко с брашното от елда, добавете маята. Полученото тесто оставете на топло място за два часа.
След това разбъркайте жълтъците с маслото и сметаната, прибавете пшеничното брашно. Налейте 3 чаени чаши прясно мляко, по лъжица захар и сол. Прибавете всичко това към втасалото тесто, което направихте с брашното от елда. Бъркайте с дървена лъжица, докато тестото започне да се отлепя от нея. Оставете на топло за още два часа.
Разбийте белтъците и сметаната поотделно, смесете ги, прибавяйки белтъците към бялата течност, а не обратното. След това добавете получената смес към тестото и разбъркайте старателно.
Изчакайте 15 - 20 минути и изпечете катми.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БРАШНО ОТ ЕЛДА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ЕЛДА КРАЛСКА СМЛЕНИ ЛЮСПИ 250 гр.
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
ЖАН Д'АРСЕЛ ROSE SUBLIME СКЪПОЦЕНЕН КРЕМ 50 мл.
Безплатна доставка за България!АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Елда, Гречиха, Гречка
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Катми с прясно мляко и мая
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Царски катми с брашно от елда