Хумус със сусамова паста, кимион и чесън

Необходими продукти:
600 грама консервиран нахут
1 чаена лъжица смлян кимион
2 чаени лъжици сусамова паста(
3 скилидки чесън
сока от 1 лимон
60 милилитра вода
100 милилитра зехтин
щипка сол
За поднасяне:
лаваш
кориандър
зеленчуци
Начин на приготвяне:
В съда на блендер смесете нахута със сусамовата паста, прибавете кимиона, скилидката чесън, сложете щипка сол и налейте прясно изцедения сок от 1 лимон. Разбийте всичко до еднородност и тогава налейте водата. Следва отново разбиване. Без да прекратявате процеса, прибавете зехтина и трябва да се получи гладка маса.
Готовия хумус прехвърлете в чиния, полейте с малко зехтин, поръсете с кориандър и поднесете с нарязани на тънки ивици пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Веган майонеза от нахут
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Нахут с ориз и лук
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Хрупкав печен нахут за аперитив
- Къри с червена леща, нахут и спанак
Коментари към Хумус със сусамова паста, кимион и чесън