Хумус със сусамова паста, кимион и чесън

Необходими продукти:
600 грама консервиран нахут
1 чаена лъжица смлян кимион
2 чаени лъжици сусамова паста(
3 скилидки чесън
сока от 1 лимон
60 милилитра вода
100 милилитра зехтин
щипка сол
За поднасяне:
лаваш
кориандър
зеленчуци
Начин на приготвяне:
В съда на блендер смесете нахута със сусамовата паста, прибавете кимиона, скилидката чесън, сложете щипка сол и налейте прясно изцедения сок от 1 лимон. Разбийте всичко до еднородност и тогава налейте водата. Следва отново разбиване. Без да прекратявате процеса, прибавете зехтина и трябва да се получи гладка маса.
Готовия хумус прехвърлете в чиния, полейте с малко зехтин, поръсете с кориандър и поднесете с нарязани на тънки ивици пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Палачинки от нахут с лук и сушени домати
- Бонбони от нахут с орехи, мед и канела
- Нахут с чесън и маслини
- Морковена салата с нахут и таханов дресинг
- Пилешко с нахут и ориз
- Здравословен веган дип с нахут
- Хумус с къри
- Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди
- Салата от нахут с домати, яйца и пилешко месо
Коментари към Хумус със сусамова паста, кимион и чесън