Хумус от боб с чесън

Необходими продукти:
- 1 глава чесън, отрязана в основата
- 2 стръка розмарин, нарязани на ситно
- 1 консерва боб, отцеден
- 1 супена лъжица тахан
- 1 супена лъжица зехтин + още за поливане накрая
- 1 чаена лъжица кимион
- сокът от половин лимон
- смляна люта чушка за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса. Намажете обилно главата чесън със зехтин и изпечете за 25 минути. Охладете, за да може спокойно да я обелите, като за целта просто изстискате скилидките чесън в купичка.
Нарязания на ситно розмарин сложете в кухненски блендер заедно с половината от чесъна и всички останали продукти. Добавете 5 супени лъжици вода и блендирайте, за да се получи консистенцията на хумус.
Сервирайте с лют пипер, полейте със зехтин и поднесете с хляб.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ ВЕГАН БЛЕНД 1 кг
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Лобио - дип от червен боб и орехи
- Супа от бял боб със спанак
- Бобови култури
- Маринован бял боб
- Боб на фурна с домати и спанак
- Задушен боб с агнешко в бира
- Салата от бял боб с чесън
Коментари към Хумус от боб с чесън