Хумус от боб с чесън
Необходими продукти:
- 1 глава чесън, отрязана в основата
- 2 стръка розмарин, нарязани на ситно
- 1 консерва боб, отцеден
- 1 супена лъжица тахан
- 1 супена лъжица зехтин + още за поливане накрая
- 1 чаена лъжица кимион
- сокът от половин лимон
- смляна люта чушка за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса. Намажете обилно главата чесън със зехтин и изпечете за 25 минути. Охладете, за да може спокойно да я обелите, като за целта просто изстискате скилидките чесън в купичка.
Нарязания на ситно розмарин сложете в кухненски блендер заедно с половината от чесъна и всички останали продукти. Добавете 5 супени лъжици вода и блендирайте, за да се получи консистенцията на хумус.
Сервирайте с лют пипер, полейте със зехтин и поднесете с хляб.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ДИАБЕТ * 20
ДИАБЕТАЛ капки 100 мл
БИОДОКТОР ДИАБЕТО солуцио 50 мл.
УРИКЛАР капсули * 30
БИОВЕА БЯЛ БОБ ЕКСТРАКТ капсули 1000 мг * 100
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Боб с пилешко месо
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Чай от бобени шушулки при диабет
- Бобови култури
- Запечен боб с наденица и чесън
- Супа минестроне с бекон
- Печен боб с лук
Коментари към Хумус от боб с чесън