Хрупкаво пилешко със салата от целина
Необходими продукти:
- 1 лимон
- 1 супена лъжица мед
- 1 шалот
- сол
- 3 супени лъжици олио (+ още за пържене)
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 яйца
- 5 чаени лъжици дижонска горчица
- 700 грама пилешки филета, нарязани на пържоли
- 2 чаени чаши хлебни трохи
- 10 стръка целина (заедно с листата)
- 8 репички
Начин на приготвяне:
Изстискайте сокът от 1 лимон в голяма купа (внимавайте да не попаднат семенца.
Разбъркайте 1 супена лъжица мед в сока, за да се разтвори.
Обелете лука и го нарежете на тънки филийките, след което го сложете във вече приготвената марината и го оставете настрана.
Междувременно загрейте около 3-4 чаени чаши олио в голяма тенджера (може да използвате и фритюрник).
Докато мазнината се сгорещява разбъркайте брашното с 2 яйца, 3 супени лъжици горчица, сол и 2 супени лъжици вода.
Оваляйте месото в тази смес, след което ги покрийте с хлебни трохи.
Изпържете месото до златисто, а накрая поръсете със сол.
За салатата нарежете целината заедно с листата на малки парченца, а репичките на тънки филийки.
Сложете зеленчуците в приготвения по-рано дресинг с лука и разбъркайте с ръце.
Сервирайте месото със салатата.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС КРАФТ ПОДКРЕПА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ С БЯЛ ТРЪН капсули * 90
НЕОКС олио 60 мл ЕКОФАРМ
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НЕОПЮР БАЛАНСИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ СУХ ПЪРХОТ 150 мл
МЕГА МЕН СПОРТ каплети * 90 GNC
АПЕГРА капсули 175 мг * 50
ХЕРБАЛКАН ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Хрупкаво пилешко със салата от целина