Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Хрупкаво пилешко със салата от целина

Хрупкаво пилешко със салата от целина

Хрупкаво пилешко със салата от целина - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лимон
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 шалот
  • сол
  • 3 супени лъжици олио (+ още за пържене)
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 2 яйца
  • 5 чаени лъжици дижонска горчица
  • 700 грама пилешки филета, нарязани на пържоли
  • 2 чаени чаши хлебни трохи
  • 10 стръка целина (заедно с листата)
  • 8 репички

Начин на приготвяне:

Изстискайте сокът от 1 лимон в голяма купа (внимавайте да не попаднат семенца.

Разбъркайте 1 супена лъжица мед в сока, за да се разтвори.

Обелете лука и го нарежете на тънки филийките, след което го сложете във вече приготвената марината и го оставете настрана.

Междувременно загрейте около 3-4 чаени чаши олио в голяма тенджера (може да използвате и фритюрник).

Докато мазнината се сгорещява разбъркайте брашното с 2 яйца, 3 супени лъжици горчица, сол и 2 супени лъжици вода.

Оваляйте месото в тази смес, след което ги покрийте с хлебни трохи.

Изпържете месото до златисто, а накрая поръсете със сол.

За салатата нарежете целината заедно с листата на малки парченца, а репичките на тънки филийки.

Сложете зеленчуците в приготвения по-рано дресинг с лука и разбъркайте с ръце.

Сервирайте месото със салатата.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияРецептиЛюбопитноДиетиБотаника