Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан
Необходими продукти:
- 2 тиквички, нарязани на тънки пръчици
- 2 разбити яйца
- 1 и 1/2 чаена чаша галета
- 3 супени лъжици настърган пармезан
- щипка сух риган
- щипка червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
За соса:
- 100 грама майонеза
- 2 супени лъжици кетчуп
- 2 супени лъжици сос от хрян
- щипка червен пипер
- щипка сол
- щипка риган
- щипка лют пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тавичка с лист пергамент. Комбинирайте галетата, пармезана, ригана, червения пипер, солта и черния пипер, разбъркайте и ги сипете в плитка чиния.

Потопете нарязаните тиквички в яйцата, след това ги оваляйте в сместа и наредете в тавата.

Запечете ги до златисто, а пред това време съчетайте всички съставки за соса. Разбъркайте ги до хомогенност, охладете и след готовност на пръчиците поднесете заедно с тях.

Добър апетит!
Източник: inspiredbycharm.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Сухари с чесън и пармезан
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Спагети с пармезан и яйца
- Лимонова сьомга с пармезан
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Салатен дресинг с аншоа, пармезан и чесън
- С какви плодове се съчетават различните видове сирена?
Коментари към Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан