Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан
Необходими продукти:
- 2 тиквички, нарязани на тънки пръчици
- 2 разбити яйца
- 1 и 1/2 чаена чаша галета
- 3 супени лъжици настърган пармезан
- щипка сух риган
- щипка червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
За соса:
- 100 грама майонеза
- 2 супени лъжици кетчуп
- 2 супени лъжици сос от хрян
- щипка червен пипер
- щипка сол
- щипка риган
- щипка лют пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тавичка с лист пергамент. Комбинирайте галетата, пармезана, ригана, червения пипер, солта и черния пипер, разбъркайте и ги сипете в плитка чиния.
Потопете нарязаните тиквички в яйцата, след това ги оваляйте в сместа и наредете в тавата.
Запечете ги до златисто, а пред това време съчетайте всички съставки за соса. Разбъркайте ги до хомогенност, охладете и след готовност на пръчиците поднесете заедно с тях.
Добър апетит!
Източник: inspiredbycharm.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Спагети с пармезан и яйца
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
Коментари към Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан