Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан

Необходими продукти:
- 2 тиквички, нарязани на тънки пръчици
- 2 разбити яйца
- 1 и 1/2 чаена чаша галета
- 3 супени лъжици настърган пармезан
- щипка сух риган
- щипка червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
За соса:
- 100 грама майонеза
- 2 супени лъжици кетчуп
- 2 супени лъжици сос от хрян
- щипка червен пипер
- щипка сол
- щипка риган
- щипка лют пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тавичка с лист пергамент. Комбинирайте галетата, пармезана, ригана, червения пипер, солта и черния пипер, разбъркайте и ги сипете в плитка чиния.
Потопете нарязаните тиквички в яйцата, след това ги оваляйте в сместа и наредете в тавата.
Запечете ги до златисто, а пред това време съчетайте всички съставки за соса. Разбъркайте ги до хомогенност, охладете и след готовност на пръчиците поднесете заедно с тях.
Добър апетит!
Източник: inspiredbycharm.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Тиквички с патладжан, чесън и пармезан
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Гриловани мариновани тиквички
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Салата от тиквички и печени чушки с рукола и сирене
- Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
Коментари към Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан