Салата от печени тиквички с магданоз, кедрови ядки и пармезан
Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички, тънко нарязани по дължина
- орехово олио
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1/4 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- 1 чаена лъжичка ситно настъргана лимонова кора
- 1 супена лъжица течен пчелен мед
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша студено пресован зехтин
За гарниране:
- пармезан
- препечени кедрови ядки
- листенца прясна мента
Начин на приготвяне:
- Загрейте грил тиган на средно силен огън.
- Намажете тиквичките с орехово олио от двете страни и ги подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Запечете в тигана за не повече от 1 минута от всяка страна и ги прехвърлете в плато.
- В малка купа смесете дижонската горчица, лимоновия сок, настърганата лимонова кора, меда, магданоза и зехтина.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поръсете печените тиквички с дресинга и ги оставете да престоят на стайна температура в продължение на 15 минути.
- Гарнирайте салатата с пармезана, кедровите ядки и листенцата прясна мента и я поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: foodnetwork.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Отглеждане на магданоз
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Кедър
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
Коментари към Салата от печени тиквички с магданоз, кедрови ядки и пармезан