Салата от печени тиквички с магданоз, кедрови ядки и пармезан

Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички, тънко нарязани по дължина
- орехово олио
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1/4 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- 1 чаена лъжичка ситно настъргана лимонова кора
- 1 супена лъжица течен пчелен мед
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша студено пресован зехтин
За гарниране:
- пармезан
- препечени кедрови ядки
- листенца прясна мента
Начин на приготвяне:
- Загрейте грил тиган на средно силен огън.
- Намажете тиквичките с орехово олио от двете страни и ги подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Запечете в тигана за не повече от 1 минута от всяка страна и ги прехвърлете в плато.
- В малка купа смесете дижонската горчица, лимоновия сок, настърганата лимонова кора, меда, магданоза и зехтина.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поръсете печените тиквички с дресинга и ги оставете да престоят на стайна температура в продължение на 15 минути.
- Гарнирайте салатата с пармезана, кедровите ядки и листенцата прясна мента и я поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: foodnetwork.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УРОСТАБ капсули * 30 АДИФАРМ
УРИКЛАР капсули * 30
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ЖЕНАТА 100 мл
СУОНСЪН УОТЪР ПИЛС таблетки * 120
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ДЕТОКС * 17
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Кои ядки са най-полезни за здравето
- Пролетна салата от спанак с киноа и нахут
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Зеленчукова запеканка
- Пържени тиквички с чесън и соев сос
Коментари към Салата от печени тиквички с магданоз, кедрови ядки и пармезан