Салата от печени тиквички с магданоз, кедрови ядки и пармезан

Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички, тънко нарязани по дължина
- орехово олио
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1/4 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- 1 чаена лъжичка ситно настъргана лимонова кора
- 1 супена лъжица течен пчелен мед
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша студено пресован зехтин
За гарниране:
- пармезан
- препечени кедрови ядки
- листенца прясна мента
Начин на приготвяне:
- Загрейте грил тиган на средно силен огън.
- Намажете тиквичките с орехово олио от двете страни и ги подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Запечете в тигана за не повече от 1 минута от всяка страна и ги прехвърлете в плато.
- В малка купа смесете дижонската горчица, лимоновия сок, настърганата лимонова кора, меда, магданоза и зехтина.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поръсете печените тиквички с дресинга и ги оставете да престоят на стайна температура в продължение на 15 минути.
- Гарнирайте салатата с пармезана, кедровите ядки и листенцата прясна мента и я поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: foodnetwork.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НОРМАЦЕЛ капсули * 60
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА МАГДАНОЗ + ХРОМ 50 мл
НовЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ХЕРБАЛКАН АДРЕНАЛ БАЛАНС тинктура 50 мл
ДИУРЕТИК ФОРМУЛА капсули 300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Отглеждане на магданоз
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Бърз чипс от пармезан
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
Коментари към Салата от печени тиквички с магданоз, кедрови ядки и пармезан